Krem z cukinii i pora z groszkiem ptysiowym

Krem z cukinii i pora z groszkiem ptysiowym

Czas przygotowania: 45 min.
Porcja dla 2 osób
Koszt przygotowania: 8,00 zł

SKŁADNIKI:
1 cukinia
2 pory
2 marchewki
1 seler
1 pietruszka
1 ząbek czosnku
Świeże liście bazylii
Wywar drobiowy lub 2 kostki rosołowe
Śmietana 18%
Groszek ptysiowy
Oregano (najlepiej świeże), sól, pieprz


PRZYGOTOWANIE:
W pierwszej kolejności wstawiamy do gotowania pory, marchewkę, seler, pietruszkę, ząbek czosnku. Gdy warzywa lekko zmiękną dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. Dodajemy dwie kostki rosołowe, oregano. Wszystko gotujemy do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie blendujemy z dodatkiem świeżej bazylii na jednolity krem i dalej gotujemy doprawiając solą i pieprzem.
Podajemy z kwaśną śmietaną i groszkiem ptysiowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz