Krem z kukurydzy z kurczakiem i tymiankiem

Krem z kukurydzy z kurczakiem i tymiankiem

Czas przygotowania: 35 min.
Porcja dla 6 osób
Koszt przygotowania: 13,50 zł


SKŁADNIKI:
100g  piersi z kurczaka
2 puszki kukurydzy
1 marchewka
1 pietruszka
½ selera
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 ziela angielskie
2 kostki rosołowe
Świeży tymianek
Oliwa z oliwek, papryka ostra
Sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Na oliwie podsmażamy kurczaka pokrojonego w drobną kostkę. Doprawiamy go solą pieprzem

 i szczyptą ostrej papryki.
W garnku do gotującej się wody dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę 

i czosnek. Dorzucamy dwie kostki rosołowe i ziele angielskie. Do w pół ugotowanych warzyw dokładamy kukurydzę i świeży tymianek. Gdy warzywa w bulionie będą już miękkie, blendujemy wszystkie składniki.
Gotujemy jeszcze chwilę na gazie, dokładamy usmażonego kurczaka i doprawiamy krem solą

 i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz