Sałatka ryżowa z tuńczykiem


SKŁADNIKI:
1 woreczek ryżu
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 jajka
Oliwki zielone
1/2 kulki mozzarelli
Kukurydza słodka
Szczypiorek
Koperek
Jogurt naturalny lub typu greckiego
Sól, pieprz, curry

PRZYGOTOWANIE:
Do wcześniej ugotowanego i ostudzonego ryżu dodajemy puszkę tuńczyka. Następnie dorzucamy 2 jajka na twardo pokrojone w kostkę. Dokładamy pokrojone oliwki, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 kulki mozzarelli pokrojonej w kostkę, posiekany szczypiorek i koperek. Zalewamy wszystko jogurtem i dodajemy sól, pieprz i curry. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.

2 komentarze:

  1. przepis ciekawy jutro wypróbuje i dam zac czy dobra choc po skladnikach widze ze musi byc pyszna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie życzę powodzenia i smacznego :) Pozdrawiam

      Usuń