Spaghetti aglio e olio z kurczakiem i rukolą


Czas przygotowania: 25 min.
Porcja dla 2 osób
Koszt przygotowania: 17,00 zł


SKŁADNIKI:
200g  makaronu spaghetti
200g kurczaka
4 ząbki czosnku
½ średniej cebuli
parmezan
oliwa z oliwek
rukola
natka pietruszki
peperoncino lub chilli
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Wstawiamy osoloną wodę na makaron. Na jednej patelni smażymy kurczaka na oliwie, przyprawionego solą i pieprzem. Na drugiej patelni z większą ilością oliwy podsmażamy posiekana cebulę, czosnek i papryczkę. W między czasie wstawiamy makaron, gotujemy ok. 7 min. Gdy cebula i czosnek się zeszklą dokładamy ugotowany makaron. Wszystkie składniki ze sobą łączymy i pod koniec dorzucamy świeżo posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na talerz. Posypujemy wszystko parmezanem, układamy usmażonego kurczaka i dodajemy rukolę. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz