Spaghetti w sosie pomidorowym ze świeżą bazylią

Spaghetti w sosie pomidorowym ze świeżą bazylią

Czas przygotowania: 25 min.
Porcja dla 2 osób
Koszt przygotowania:  15,00 zł

SKŁADNIKI:
250 g  spaghetti razowego
1 puszka pomidorów
1 cebula
2 ząbki czosnku
parmezan
oliwa z oliwek
świeże liście bazylii
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Na oliwie podsmażamy cebulę. Dodajemy pomidory z puszki doprawiamy solą i pieprze. W między czasie gotujemy makaron ok. 7-8 min. Do sosu pomidorowego dodajemy świeżo posiekaną bazylię i odrobinę parmezanu. Sos gotujemy, do momentu zgęstnienia.
Na ugotowany makaron wykładamy sos, posypujemy świeżą bazylią i parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz