Spaghetti z kurkami

Spaghetti z kurkami

Czas przygotowania: 35 min.
Porcja dla 2 osób
Koszt przygotowania: 13,60 zł

SKŁADNIKI:
250 g spaghetti pełnoziarnistego
150 g świeżych kurek
1 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
1 średni por
1 marchewka
150 ml śmietany 16%
oliwa z oliwek
natka pietruszki
pomidorki koktajlowe
bazylia

sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dorzucamy startą marchewkę i posiekanego pora. Dodajemy świeże i dobrze umyte kurki. Wszystko dusimy pod przykryciem. Dodajemy jogurt lub śmietanę. Doprawiamy przyprawami : bazylią, solą i pieprzem. W między czasie wstawiamy makaron do gotowania (aldente do 8 min.) Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodajemy usmażone kurki. Posypujemy świeżo posiekana natką i pomidorkami koktajlowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz