Tortilla ze szpinakiem i szynką parmeńską

Tortilla ze szpinakiem i szynką parmeńską

SKŁADNIKI:
Świeży szpinak
Szynka parmeńska
Ser bałkański lub feta
Tortilla pszenna
Czosnek
Sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Na oliwie podsmażamy czosnek. Dodajemy szpinak, ser bałkański. Przyprawiamy wszystko solą i pieprzem. Dusimy farsz na patelni do momentu, aż odparuje nam prawie cała woda jaką puścił szpinak.
Na tortilli układamy plastry szynki parmeńskiej, a na niej farsz. Zwijamy w rulon
i po chwili możemy porcjować.

3 komentarze:

  1. A moze byc szynka konserwowa (np kania) czy koniecznie parmezanska?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) Oczywiście, myślę że możesz spróbować. Gotowanie to eksperymentowanie. Jestem ciekaw wyniku. Pozdrawiam

      Usuń
  2. a ja pozwoliłam sobie zmodyfikować kompletnie przepis i dodałam boczek wędzony Kani. wyszło pyszne bo rodzinka praktycznie od razu zjadła wszystko :D dzięki za przepis :D jest świetny :D

    OdpowiedzUsuń