Tatar z łososia na rukoli
Dziś chciałbym zaprezentować Wam mojego tatara z łososia na rukoli. Ważne, aby mięso było bardzo świeże. Więc polecam zakupy ze sprawdzonego źródła. Nie wybierajcie części ogonowej łososia, raczej polecam mięso z bocznej części rybki. Jak również wybierajcie bardzo chude mięso. Do szatkowania tatara będziecie potrzebowali bardzo ostrego noża. Polecam jako świetna przystawka dla wielbicieli tatara. Jak również dla tych, co są otwarci na nowe smaki kulinarne.
Czas przygotowania: 25 min.
Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 18,00 zł
SKŁADNIKI:
300 g świeżego łososia
1/2 czerwonej cebuli
rukola
1 cytryna
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Pieczywo
PRZYGOTOWANIE:
Filet z łososia myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Szatkujemy łososia za pomącą bardzo ostrego noża. Dodajemy oliwę z oliwek i sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie ze sobą łączymy składniki. Porcjujemy naszego tatara i układamy na rukoli. Podajemy z posiekaną czerwoną cebulą i świeżym pieczywem. Smacznego :)
Tatara z łososia jeszcze nie jadłam. Pięknie to danie wygląda. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję i zachęcam do przygotowania :) również pozdrawiam :)
UsuńUwielbiam łososia i ten na pewno też mi posmakuje.
OdpowiedzUsuńPrzepis prosty i szybki w przygotowaniu. Doznania smakowe, gwarantowane :)
Usuń