Sałatka ze smażonymi boczniakami

Czas by na naszych stołach zagościły sałatki. Dziś moja inspiracja na chrupiące boczniaki na kruchej i soczystej sałacie. Świetne połączenie sałaty i grzybów w aromacie oliwy truflowej oraz świeżo siekanej natki pietruszki. 

Sałatka ze smażonymi boczniakami

Czas przygotowania: 15 min.
Porcja dla 1 osoby
Koszt przygotowania: 9,00 zł

SKŁADNIKI:
4 średnie boczniaki
5 pomidorków koktajlowych
płatki z sera grana padano
natka pietruszki
1/2 szklanki mleka
bułka tarta
mix sałat (dębowa, rzymska, rukola)
oliwa truflowa

PRZYGOTOWANIE:
Boczniaki myjemy i osuszamy. Zanurzamy w mleku i obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy na rozgrzanej oliwie. Usmażone układamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
Na talerzu układamy umyte i porwane sałaty. Dodajemy pokrojone pomidorki i wcześniej usmażone boczniaki. Wszystko polewamy oliwą truflową i posypujemy płatkami grana padano, oraz posiekaną natką pietruszki. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz