Wiosenne kromeczki z szynką parmeńską i mozzarellą (bezglutenowe)

Witam po majowym grillowaniu. Dziś chciałbym Was zachęcić do przygotowania lekkiej i bezglutenowej przystawki z pieczywa lnianego, mozzarelli i pomidorków koktajlowych. Samo zdrowie ma talerzu. Chyba się ze mną zgodzicie?

Wiosenne kromeczki z szynką parmeńską i mozzarellą (bezglutenowe)

Czas przygotowania: 5 min.
Porcja dla 1 osoby
Koszt przygotowania: 11,00 zł

SKŁADNIKI:
3 kromki pieczywa lnianego (bezglutenowe) Habżyki
1 plaster szynki parmeńskiej
1/2 kulki mozzarelli
4 pomidorki koktajlowe
rukola
oliwa truflowa
pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Na pieczywie układamy pokrojoną w plastry mozzarellę. Następnie dodajemy rukolę i szynkę parmeńską. Na końcu dorzucamy pokrojone pomidorki koktajlowe. Całość polewamy oliwą truflową i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz