Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Czasem najprostsze danie może być prawdziwą ucztą.
Dziś coś dla fanów świeżej fasolki szparagowej. Podsmażana z masłem i bułką tartą. Palce lizać.

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Czas przygotowania: 25 min.
Porcja dla 2 osób
Koszt przygotowania: 7,00 zł

SKŁADNIKI:
700 g fasolki szparagowej
2 łyżki masła klarowanego
3 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka cukru
sól

PRZYGOTOWANIE:
Fasolkę szparagową myjemy i obcinamy końcówki z obu stron. Gotujemy z dodatkiem cukru i soli, aż zmięknie ok. 15 min. Ugotowaną fasolkę odcedzamy z wody.
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy bułkę tartą. Zasmażamy bułkę i dodajmy ugotowaną fasolkę. Chwilę wszystkie składniki ze sobą smażymy, co jakiś czas mieszając.
Smacznego.

4 komentarze:

  1. Tiaaa, dobre, tylko po co zamieszczać na bogu takie znane wszystkim przedszkolakom przepisy,
    Licznik pracuje, a i nawet jest dwóch fanów :))))
    Pzdr normalny

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet najprostsze przepisy potrafią zainspirować innych i stworzyć coś nowego :) Pozdrawiam

      Usuń