Sałatka makaronowa z tuńczykiem


Czas przygotowania: 25 min.
Porcja dla 6 osób
Koszt przygotowania: 19,00 zł

SKŁADNIKI na sałatkę:
300 g makaronu muszelki
150 g tuńczyka z puszki w sosie własnym
2 jajka na twardo
250 g czerwonej fasoli
250 g kukurydzy
250 g zielonego groszku
2 ogórki konserwowe
1/2 białej cebuli
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE sałatki makaronowej z tuńczykiem:
Makaron gotujemy (al dente) w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do wystygnięcia i kroimy w kostkę.
Ogórki kroimy w kostkę, cebulę siekamy.
Wystudzony makaron przekładamy do miski. Dodajemy tuńczyka, jajka, ogórki, cebulę, groszek, czerwoną fasolę, majonez, jogurt i musztardę. Doprawiamy solą i pieprze. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Przed podaniem skrapiamy sałatkę świeżym sokiem z cytryny. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz