Dorsz w tymianku z warzywami

Smacznie i kolorowo, a do tego zdrowo. 

Dorsz w tymianku z warzywami

Czas przygotowania: 30 min.
Porcja dla 2 osób
Koszt przygotowania: 26,00 zł

SKŁADNIKI:
400 g dorsza (filet)
1 bakłażan
1 cukinia
1 czerwona papryka
świeży tymianek
sproszkowana papryka słodka
sól
oliwa
papier do pieczenia

PRZYGOTOWANIE:
Dorsza myjemy, dokładnie osuszamy, kroimy na porcje i przekładamy na talerz. Doprawiamy solą i listkami świeżego tymianku. Odstawiamy i zabieramy się za przygotowanie warzyw.
Warzywa myjemy, osuszamy wycinamy gniazda nasienne i kroimy w słupki.
Na rozgrzanej oliwie przesmażamy warzywa. Starajmy się, aby ich nie przesmażyć. Powinny być jędrne i chrupkie. Doprawiamy je solą i papryką słodką. Usmażone odstawiamy.
Na drugiej patelni rozkładamy papier do pieczenia i układamy porcje ryby skórą do dołu. Smażymy ok. 3 min. z obu stron.
Na talerzu układamy usmażone warzywa, a na nich filety z dorsza. Smacznego.

2 komentarze:

  1. próbuję wyobrazić sobie ten smak i dochodzę do wniosku, że chyba smakowałoby mi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. rybka samo zdrowie ! Bardzo ciekawy przepis :)

    OdpowiedzUsuń