Wieprzowina z warzywami w sosie worcester shire

Jeśli znudziła Was już wieprzowina w postaci szynki w sosie i kotleta schabowego. To polecam Wam przygotowanie mojej wieprzowiny z warzywami w aromatycznym imbirze i sosie worcestershire.
Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. To idealna receptura na szybki i smaczny obiad.
Przygotowane danie możecie serwować z kaszą kuskus, ryżem lub kaszą jaglaną.

Wieprzowina z warzywami w sosie worcestershire

Czas przygotowania: 25 min.
Porcja dla 2 osób
Koszt przygotowania: 14,00 zł

SKŁADNIKI:
200 g mięsa wieprzowego (może być schab)
1/2 czerwonej papryki
2 marchewki
1 czerwona cebula
4 łyżki sosu worcestershire Lea & Perrins
1 łyżeczka świeżego imbiru
1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej
oliwa
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Marchewkę obieramy, kroimy w talarki i gotujemy w wodzie przez ok. 4 min.
Cebulę kroimy w piórka i przesmażamy na oliwie. Dodajemy wieprzowinę pokrojoną w paseczki i zasmażamy. Następnie dodajemy 2 łyżki sosu worcestershire, paprykę słodką i drobno posiekany imbir. Smażymy na średnim ogniu. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i wcześniej podgotowaną marchewkę. Dolewamy kolejne 2 łyżki soku worcestershire. Wszystko razem przesmażamy. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz