Naleśniki kukurydziane z konfiturą różaną

Naleśniki kukurydziane z konfiturą różaną

Czas przygotowania: 25 min.
Składniki na 6 naleśników
Koszt przygotowania: 9,00 zł

SKŁADNIKI:
1 jajko
2 łyżeczki oleju
300 ml mleka 2%
80 g mąki kukurydzianej
40 g mąki pszennej
szczypta soli
konfitura różana
cukier puder do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:
Do miski wbijamy jajko. Dodajemy olej, mleko, mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną i szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy na jednolitą konsystencję.
Naleśniki smażymy na patelni przetartej chusteczką skropioną odrobiną oliwy.
Usmażone naleśniki smarujemy konfiturą różaną i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.

2 komentarze: