Komosanka śniadaniowa z olejem kokosowym i owocami

Komosanka śniadaniowa z olejem kokosowym i owocami

Czas przygotowania: 25 min.
Porcja dla 2 osób
Koszt przygotowania: 6,00 zł

SKŁADNIKI:
1 szklanka Quinoa (biała komosa ryżowa)
2 szklanki wody
2 łyżeczki oleju kokosowego virgin
1 świeża gruszki
2 łyżeczki płatków kokosowych
2 łyżeczki żurawiny

PRZYGOTOWANIE:
Komosę ryżową płuczemy pod zimną wodą na gęstym sitku. Jeśli nie posiadacie sitka, możecie płukać komosę w miseczce. Należy zmieniać wodę 3-4 razy. Komosy nie moczymy.
Wypłukaną komosę przekładamy do rondelka i zalewamy dwiema szklankami wody. Zagotowujemy pod przykryciem. Następnie gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 15 min. Ugotowaną komosę należy przemieszać. Ziarenka powinny być chrupiące.
Komosę przekładamy do miseczki. Dodajemy olej kokosowy i mieszamy. Dodajemy pokrojoną gruszkę, płatki kokosowe i żurawinę. Smacznego.

2 komentarze: