Sandwich z polędwiczką wieprzową i sosem musztardowym

 Pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Sandwich z grillowanymi plastrami polędwiczki wieprzowej, sałatą rzymską i sosem musztardowym. Idealny na lunch lub kolację. 

Sandwich z polędwiczką wieprzową i sosem musztardowym

Czas przygotowania: 20 min.
Porcja dla 2 osób
Koszt przygotowania: 12,00 zł

SKŁADNIKI:
100 g polędwiczki wieprzowej
2 bułki typu ciabata
sałata rzymska
pomidory
ogórek
3 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka musztardy (użyłem czeskiej/ słodko-ostra)
świeży tymianek
oliwa
sól, pieprz

Sandwich z polędwiczką wieprzową i sosem musztardowym

PRZYGOTOWANIE:
Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy z błon i kroimy na  0,5 cm plastry. Mięso przekładamy do miski, doprawiamy świeżym tymiankiem, oliwą, solą i pieprzem. Całość mieszamy i odstawiamy na 15 min.
Bułkę przekrawamy, skrapiamy oliwą i opiekamy na patelni grillowej z obu stron.
Plastry zamarynowanej polędwiczki wieprzowej grillujemy.
Do miseczki przekładamy majonez, dodajemy musztardę. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.
Połówki bułki smarujemy sosem musztardowym, układamy liście sałaty, plastry grillowanej polędwiczki, pomidora i ogórka. Bułkę składamy w całość i możemy serwować. Smacznego.

Sandwich z polędwiczką wieprzową i sosem musztardowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz