Ekspresowa zupa pomidorowa i recenzja garnków Peter Cook

Cześć. Nie tylko gotowanie sprawia mi wielką przyjemność, ale również dzielenie się z Wami moim doświadczeniem, a za każdym przepisem kryje się jakaś historia.

Ekspresowa zupa pomidorowa i recenzja garnków Peter Cook

Dziś w mojej kuchni przygotowałem ekspresową zupę pomidorową. Uwielbiam ją, jest przepyszna i szybka w przygotowaniu 😋
Przy okazji testowałem nową linię garnków Petera Cooka Stainless Steel, które właśnie pojawiły się w sieciach sklepów PEPCO

Ekspresowa zupa pomidorowa i recenzja garnków Peter Cook

Te garnki to ponadczasowy wygląd i klasyka gatunku. Wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, z trójwarstwowym dnem ze specjalną warstwą w środku, która ma na celu równomierne rozchodzenie się ciepła, co skraca czas gotowania. Grube ścianki to brak odkształceń podczas użytkowania. Garnki są w komplecie ze szklaną pokrywką z otworem odprowadzającym parę. Posiadają wewnętrzne miarki. Można ich używać na wszystkich rodzajach kuchenek, a do tego 5 lat gwarancji!

SKŁADNIKI:
1 duża marchewka
1 średni korzeń pietruszki
1/3 średniego selera
1 cebula
500g przecieru pomidorowego
4 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
sól, pieprz
2 łyżki oleju rzepakowego
natka pietruszki lub lubczyk
dodatkowo: ryż lub makaron
Ekspresowa zupa pomidorowa i recenzja garnków Peter Cook

PRZYGOTOWANIE:
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać w kostkę i przesmażyć na oleju z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych.
Dodać pokrojone w kostkę warzywa i przesmażyć na złoty kolor. Całość zalać 1,5 l wody i gotować, aż warzywa zmiękną. Następnie dość przecier pomidorowy, gotować 5 min. Doprawić solą i pieprzem. Zupę zagotować. Podawać z ryżem lub makaronem i kwaśną śmietaną. Smacznego 😊

Komentarze

  1. Uwielbiam pomidoróweczkę <3 mogłabym codziennie jeść ją litrami!

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Cześć, dziękuję za każdy komentarz. Bardzo mi miło, że tu zaglądasz i korzystasz z moich przepisów. Smacznego. Pozdrawiam, Paweł I kulinarnyJa